12. cezročná nedeľa – 23. jún 2024

  1. V pondelok bude slávnosť Narodenia sv. Jána Krstiteľa a v piatok sv.  Ireneja, biskupa a mučeníka.
  2. V piatok, na konci školského roka bude mať Základná škola sv. Augustína sv. omšu Te Deum v kostole – v piatok o 8:00. Žiaci zo všetkých škôl budú mať poďakovanie na konci školského roka na detskej sv. omši v nedeľu o 10:00.
  3. V sobotu bude prikázaný sviatok Petra a Pavla, apoštolov.
  4. Keďže je to prikázaný sviatok a je voľný deň, tak sv. omše budú v sobotu tak, ako bývajú v nedeľu – teda na prikázaný sviatok sv. Petra a Pavla budú sv. omše ráno o 7:00, 8:30, 10:00 a 11:30, večer o 18:30 a v Milochove o 8:45.
  1. Zbierka na dobročinné diela sv. Otca bude na sviatok sv. Petra a Pavla do označenej pokladničky vzadu za lavicami. P. Boh zaplať!
  2. Náš p. kaplán František Daško odchádza študovať kánonické právo do Ríma. Ďakujeme za jeho obetavú službu a želáme Božiu pomoc a požehnanie. Príde k nám nový p. kaplán – Michal Tichý z Varína, doterajší kaplán v Žiline – mesto.
  3. Adorácia v stredu dopoludnia nebudú bývať odteraz do septembra.
  4. Zbierka na stavbu kostola bola minulú nedeľu vo výške 12 923,- Eur. V mene obyvateľov sídliska Pán Boh vám zaplať a pokračujeme v budovaní strechy.
  1. Deti si môžu prevziať pracovný list zložený do štvorca s názvom Moje prázdniny v kostole. Slúži deťom počas letných prázdnin na priblíženie nedeľného evanjelia. Každá nedeľa a sviatok majú svoj obrázok, ktorý si deti môžu vyfarbiť. Zároveň si doň môžu zapísať aj obec alebo mesto, kde boli v nedeľu na svätej omši. Tento štvorček si môžu deti prevziať po detskej sv. omši dnes, alebo budúci víkend.
  2. Slovensko čaká blahorečenie nášho mučeníka Jána Havlíka. Bol to významný bohoslovec z Misijnej spoločnosti sv. Vincenta s túžbou sťať sa kňazom a misionárom. Ale už ako 37-ročný zomiera na následky mučenia komunistickým režimom. Všetko hrdinsky znášal a ostal verný a vytrvalý. Blahorečenie bude 31. augusta v Šaštíne.
  3. Upratovanie farského kostola – Moyzesova ul. a Centrum. P. Boh zaplať!
  4. Krsty budú o týždeň.
  5. Sviatosť manželstva:

Juraj Chmulík z Prečína a Jana Trníková z Pov. Bystrice

Jakub Janovič z Pov. Podhradia a Veronika Svoradová z Pov. Bystrice

Ďalšie príspevky...